Categorieën
Archief
10 verrassende voordelen van seks voor je gezondheid

Als je opgewonden bent, dan is het laatste waaraan je denkt de gezondheidsvoordelen van seks. Toch biedt een regelmatige vrijpartij tal van voordelen voor je lichaam, we sommen de wetenschappelijk bewezen feiten op.

1. Seks vermindert stress
Een vrijpartij verlaagt je bloeddruk en je algemene stressniveau. Uit een onderzoek bij 24 vrouwen and 22 mannen blijkt dat degenen die regelmatig seks hadden beter reageerden op stressvolle situaties. Een ander onderzoek toonde aan dat het de bloeddruk verlaagt. Ook bestaat er een verband tussen een knuffel met je partner en een lagere bloeddruk bij vrouwen.

2. Betere immuniteit
Een goed seksleven betekent een betere algemene gezondheid omdat het je immuunsysteem versterkt. Als je één of twee keer per week seks hebt, verhoogt dit het aantal antilichamen die je beschermen tegen verkoudheden en andere infecties.

3. Slanke lijn
Door dertig minuten te stoeien in bed verbrand je 85 of meer calorieën. Dat lijkt niet veel, maar het telt wel op. “Seks is een goede manier van lichaamsbeweging”, aldus seksuologe Patti Britton.

4. Hart- en vaatziekten
Sommige oudere mensen denken dat seks een hartaanval kan veroorzaken. Maar onderzoek bij 914 mannen kon dit weerleggen. Wetenschappers ontdekten dat degenen die twee keer per week seks hadden, minder risico liepen op een fataal hartaanval dan degenen die slechts een keer per maand seks hadden.

5. Goed voor het zelfvertrouwen
Het verhogen van je zelfvertrouwen is één van de 237 redenen waarom mensen seks hebben. “Dat is heel logisch”, aldus seks- en relatietherapeute Gina Ogden. “Maar het is wel belangrijk dat je je al min of meer goed voelde in je lichaam, want extreem onzekere mensen hebben remmingen in bed. Bij zelfzekere personen verhoogt seks het zelfvertrouwen. Zeker als de vrijpartij gebeurt tussen mensen die elkaar graag zien en je het ook echt wil.”

6. Intimiteit
Seks en orgasmes verhogen het niveau van oxytocine, het zogenaamde liefdeshormoon, dat helpt een band te creëren tussen partners en elkaar te vertrouwen. Daarnaast maakt het hormoon je genereuser, zo blijkt uit onderzoek.

7. Pijnstiller
Oxytocine werkt ook als een natuurlijke pijnstiller en verzacht bij hoofdpijn, artritis en menstruatiepijnen.

8. Prostaatkanker
Regelmatige ejaculaties bij twintigers verminderen hun risico op prostaatkanker met een derde in hun latere leven, dat blijkt uit Australisch onderzoek.

9. Bodembekkenspieren
Vrouwen die regelmatig bodembekkenspieroefeningen tijdens het vrijen doen, beleven meer plezier aan seks en hebben sterkere spieren in dit gebied. Dit beperkt het risico op incontinentie op latere leeftijd. Voor deze oefeningen moet je je bekkenbodemspieren drie tellen op spannen en weer ontspannen. Je ontdekt deze spieren door tijdens het plassen je urine plots op te houden.

10. Betere nachtrust
De oxytocine die vrijkomt tijdens het orgasme helpt je beter te slapen, toonde een studie aan. Een goede nachtrust is belangrijk om een gezond gewicht te behouden en je bloeddruk laag te houden.

Bron : www.goedgevoel.be

Commentaar is gesloten.