Categorieën
Archief
De huid is de grootste erogene zone

De geslachtsorganen krijgen vaak het meeste aandacht in bed en dat is niet slecht, maar daardoor vergeten we vaak heel wat andere erogene zones. Een van de meest gevoelige bedekt je van top tot teen, je huid. Dat bevat namelijk tal van zenuwreceptoren, waardoor het een grote rol speelt bij het opwekken van plezier. Je huid wordt rood wanneer je een knappe man ziet, tintelt wanneer hij je aanraakt en als hij je streelt krijg je kippenvel.

Band
Daarnaast heeft de huid ook een emotionele component. Huidcontact stimuleert de productie van het hormoon oxytocine, wat helpt een band tussen mensen te creëren. Daarnaast zorgt het voor endorfine, een stof die je gevoelens voor iemand versterkt. Als jullie elkaars lichaam verkennen, kan dit ervoor zorgen dat jullie nog meer naar elkaar verlangen, aldus seksuologe Debby Herbenick. Dit stimuleert de zweetproductie en doet je natuurlijke geur vrijkomen. Wat maakt dat jullie je onbewust tot elkaar aangetrokken voelen.

Gezicht
De stimulatie van het gezicht kan even belonend zijn als een behandeling van het hele lichaam. De neus, oogleden en lippen zijn de meest gevoelige plekken van het lichaam omdat de huid er dun is en er meer zenuwen zitten. Verwen elkaar door het gezicht te strelen. Leg zijn hoofd in je schoot, laat dan je vingers zachtjes over zijn voorhoofd, slapen, kaken en kin glijden. Maak kleine cirkeltjes over zijn wangen, rond zijn ogen en streel zachtjes zijn oogleden. Ga tenslotte met het topje van zijn wijsvinger over zijn lippen.

Elkaar uitkleden
Dit is natuurlijk een onmisbaar deel van voorspel, maar het is een goede gelegenheid om aanrakingen te stimuleren. Trek om de beurt elkaars kleren uit. Wanneer die uitvallen voel je een lichte, tintelende sensatie.

Strelen
Wanneer je de harige delen van de huid heel traag en licht streelt, stimuleert dit specifieke plezierzenuwen, dat blijkt uit onderzoek. Laat je vingers op en neer zijn arm bewegen tot aan zijn nek. Dit activeert een bepaald deel van je zenuwstelsel, waardoor je je meer ontspannen voelt. Je kunt dit gevoel versterken door je partner zijn ogen te laten sluiten. De anticipatie maakt dat je zenuwen wakker worden, waardoor je huid intenser reageert op lichamelijk contact. Lichaamsdelen als de onderrug en het plekje onder je navel zijn extra gevoelig omdat ze dicht bij je intieme delen liggen. Je kunt elkaar zo perfect plagen zonder elkaars geslachtsorganen aan te raken.

Beetje pijn
Tijdens een vrijpartij kan het heel erotisch zijn een beetje pijn te voelen. Naarmate je meer opgewonden raakt  maakt je lichaam endorfine vrij, wat als een natuurlijke pijnstiller werkt. Een stevige aanraking zorgt voor meer bloed naar dat gebied, waardoor je huid heviger gaat reageren. Daarom kan een lichte tik dus goed aanvoelen, net als eens goed je vingernagels in zijn rug te zetten.

Bron : www.goedgevoel.be

Commentaar is gesloten.