Categorieën
Archief
Helft mannen wil vrouw zonder schaamhaar

vrouwen scheren zich vaker dan mannen, dat blijkt uit recent onderzoek. De helft van de dames scheert haar schaamstreek, daarbij is de ‘Brazilian wax’ het populairste motiefje. 50 procent van de mannen wil een volledig kale schaamstreek bij zijn partner.

Dagelijks
39 procent van de mannen scheert zich 2 à 3 keer per week, 13 procent doet dat 4 tot 6 keer per week en 15 procent scheert zich dagelijks. Vrouwen daarentegen scheren zich vaker, 81 procent van hen ontharen hun armholte meermaals per week. Verder doen ze dit het vaakst bij de benen (67 procent) en de schaamstreek (52 procent).

Creatief
Mannen beginnen zich te scheren rond hun 15de. Vrouwen beginnen ongeveer op diezelfde leeftijd met het ontharen van de benen en oksels. De schaamstreek volgt rond hun 17de. Andere plekken, zoals de wenkbrauwen, bovenlip, bovenarm of kin komen pas op latere leeftijd. De schaamstreek is het plekje waar vrouwen het vaakst creatief te werk gaan. De top 3 van de ‘motiefjes’ die daarbij toegepast worden zijn de fullwax (28 procent), de ‘Brazilian’ ( 17 procent) en het driehoekje (25 procent). Tijdens het bijwerken van de schaamstreek, schakelt ongeveer een kwart van de mannen wel eens een trimmer in.

Verwachtingen partner
Mannen en vrouwen hebben ook verwachtingen over de ‘scheeretiquette’ van hun partner. Vrouwen hechten voornamelijk belang aan de gezichtshaargroei: 74 procent vindt dat hij aandacht moeten hebben voor zijn baardgroei. Belgische dames verkiezen gladgeschoren mannen. Verder apprecieert 53 procent van de vrouwen ook een bijgewerkte schaamstreek, 32 procent wil netjes geschoren oksels, 24 procent een verzorgde rug en 14 procent een geschoren borstkas bij hun partner. Slechts 20 procent van de mannen werkt zijn eigen schaamhaar bij, toch wil 70 procent dat zijn partner dat wel doet. Ook vindt 77 procent het belangrijk dat ze haar oksels en 67 procent dat ze haar benen scheert. De helft van de heren verkiest ook een volledig geschoren schaamstreek. Het onderzoek gebeurde in opdracht van scheermessenfabrikant Wilkinson Sword.

Commentaar is gesloten.