Categorieën
Archief
Hoe meer vrouwen in huishouden doen, hoe vaker ze vrijen

media_xl_907282

Uit eerdere onderzoeken bleek al dat mannen die veel in het huishouden doen, meer seks hebben. Maar nu blijkt dat ook het omgekeerde waar is, vrouwen die veel huishoudelijke taken verrichten, vrijen vaker.

Onevenwichtige verdeling
Uit een Amerikaans onderzoek bij 6.877 getrouwde koppels blijkt dat degenen die veel in het huishouden doen, meer seks hebben. Ze spendeert gemiddeld 41, 8 uur per week aan haar huishouden, in vergelijking met 23,4 uur bij de mannen. De meeste vrouwen vinden deze onevenwichtige verdeling oneerlijk. Onder huishoudelijk werk verstonden de onderzoekers poetsen, koken, afwassen, de was doen, strijken, familieleden rondrijden, winkelen, tuinieren, de auto onderhouden en de rekeningen betalen. De koppels hadden gemiddeld 82,7 seks per jaar of 1,6 keer per week.

Toewijding
Het is niet zo dat stofzuigen als een afrodisiacum beschouwd wordt. Maar wel blijkt dat harder werken, voor meer energie zorgt. Want ook mensen die meer uren kloppen op het werk, vrijen vrijen meer. “Eerder dan dat hun actieve leven hun seksuele prestaties verstoort, maken deze mensen van seks een prioriteit,” aldus onderzoeker Constance Gager. “Huishoudwerk verrichten, is een bewijs dat een partner bereid is te investeren in de relatie, het is een symbool van toewijding aan het gezin. Samen werken aan hetzelfde maakt dat koppels herinneren waarom ze getrouwd zijn. Hierdoor wordt hun intieme en dus seksuele band ook sterker”, aldus schrijfster Danis.

Evenwichtig verdeeld
Het is ook mogelijk dat de voldoening die je krijgt van het huishouden te doen de intimiteit bevordert. Maar als je te veel poetst en te perfectionistisch bent in het huishouden, kan dit net het omgekeerde effect hebben, dat je minder seks hebt. Het verdelen van het huishouden wordt steeds belangrijker in huwelijken. Uit een eerdere Amerikaanse studie blijkt dat dit op de derde plaats komt wat belangrijkste factor van een succesvol huwelijk betreft. Alleen trouw en een goed seksleven scoorden beter.

Commentaar is gesloten.