Categorieën
Archief
Man moet dankbaar zijn dat vrouw orgasme faket

De helft van de vrouwen veinsde ooit al een orgasme, dat bleek gisteren uit Brits onderzoek. De Britse journaliste Virginia Ironside zegt dat vrouwen dit in het belang van mannen doen.

Beleefdheid

“Je kunt niet altijd in de juiste stemming zijn en als vrouwen dan een orgasme faket, doe ze dit uit beleefdheid. Het is voor hen niet altijd evident om tot een hoogtepunt te komen, zeker als ze heel wat hoofdzorgen hebben. Het is soms gewoon makkelijker er zich zelf snel van af te maken door te doen alsof dan te ontzettend lang te wachten tot het misschien wel komt. Snel wat kreunen en iedereen is tevreden, denken ze dan”, aldus Ironside. “Vrouwen faken om hun partner te plezieren, ze doen het niet om te bedriegen maar uit liefde.”

Wel probleem

“De meeste vrouwen vinden het ook niet erg dat ze niet bij elke vrijpartij klaarkomen, seks gaat bij hen eerder om de intimiteit, een gevoel van verbondenheid en liefde. Faken betekent niet dat ze het plezier van een vrijpartijveinzen, gewoon het grote hoogtepunt blijft uit.  Als je echter constant doet alsof, is er wel een probleem. Want het is ontzettend erg voor je partner om na al die jaren toe te geven dat hij er eigenlijk niets van bakt. Je kan dan wel subtiel bekennen dat hoewel je geniet van jullie vrijpartijen, er manieren zijn hoe je er nog meer van kan genieten”, vertelt Ironside.

Begin relatie
Seksuologe Mieke Mievis treedt Ironside bij dat een orgasme veinzen niet per se slecht moet zijn: “Vaak  faken vrouwen in het begin van een relatie, ze vinden de man in kwestie heel leuk, maar durven hem niet te ontgoochelen door te zeggen dat hij slecht is in bed. Na een tijdje worden ze wel eerlijker en durven ze hem meer aanwijzingen te geven hoe hen wel tot een hoogtepunt te brengen.”

Waarom kreunen?
“Vrouwen hebben ook een reden om te kreunen tijdens seks. Onze voorouders waren erg kwetsbaar tijdens een vrijpartij op de grond, want roofdieren konden dan toeslaan. Daarom moest seks zo kort mogelijk duren. Vrouwen kroonden dan om de man te stimuleren en sneller klaar te komen. Ook nu komen mannen sneller tot een hoogtepunt als een vrouw actief geluid maakt. Het is een ideaal hulpmiddel als je wil dat de daad niet te lang duurt. Faken kan ook vrouwen helpen die moeilijk een orgasme bereiken. Het kan namelijk helpen je leren los te laten. Als je ziet dat door te kreunen je man van een vrijpartij met jou geniet, kan dit er uiteindelijk voor zorgen dat je zelf makkelijker een orgasme beleeft”, besluit Mieke Mievis.

Bron : www.goedgevoel.be

Commentaar is gesloten.