Categorieën
Archief
Masturbatietips voor vrouwen

media_xl_2352025

Op de Wereldorgasmedag gaven we al verschillende oplossingen om blokkades op te heffen die in de weg staan van een orgasme. Maar hoe kom je ook daadwerkelijk zélf tot dat orgasme? Door te masturberen. Veel vrouwen doen het – en ze doen het steeds massaler en vaker dan gedacht. Er bestaan evenwel verschillende manieren om jezelf te verwennen en wel zo:

• Met de hand
De meest gebruikte methode is manuele stimulatie van de clitoris. Of je daarbij ligt, staat, zit, aan iemand of niemand denkt, het snel of traag gaat, bepaal je helemaal zelf. In plaats van op je rug, kan je ook op je buik liggen of op handen en voeten aan de slag gaan.

• Onder de douche/ in bad

Een populaire plaats voor seks, maar waarom zou je jezelf alleen verwennen met lekkere zepen en massagehandschoenen? Met of zonder doucheknop kan je hier heel wat leuke momenten beleven. Zorg ervoor dat het water niet te warm of koud is en indien mogelijk probeer de sterkte van de straal aan te passen, tot het lekker lijkt voor jou.

• Traag of net snel
Niet altijd evenveel tijd maar wel zin? Probeer dan het vluggertje. Ga staan of zitten met je rug recht, streel je dijen tot je opgewonden wordt. Ga dan rechtstaan of net liggen – hierdoor worden de wanden van je vagina samengeduwd, wat een extra sensatie geeft.

Wie én veel zin én veel tijd heeft kan het proberen via de G-plek, een gevoelig plekje in de vagina. Je kan alleen maar weten of ze (bij jou) bestaat als je er naar op zoek gaat. Stimulatie ervan zou tot het meest intense orgasme moeten leiden, als je maar geduldig bent.

• Zelfmassage

Doel: erogene zones ontdekken. Probeer dus weg te blijven van de bekende plekjes. Hoe pak je dit aan? Lees een erotisch verhaal, bekijk foto’s of filmpjes die je opwinden terwijl je je lichaam zachtjes streelt en masseert. Begin bij je tenen. Tip: sla je borsten niet over!

• Fantasieën
Maak je orgasmes rijker en intenser door er enkele van je fantasieën aan te koppelen?

• Attributen
Het bekedste hulpmiddel bij masturbatie is een vibrator (in alle soorten en maten), maar het kan ook simpeler. Een zijden sjaaltje bijvoorbeeld. Gebruik het bij de manuele stimalatie: door het zijde warmt je clitoris op waardoor de sensatie helemaal verandert. Ook een veertje of lintje kunnen masturberen een heel nieuwe ervaring maken.

Wees overigens niet bang om je verchillende keren na elkaar te laten gaan, als je dat zou wensen. Vrouwen kunnen heel gemakkelijk verschillende orgasmes na elkaar krijgen.

Toch nog enkele tips: gebruik nooit scherpe voorwerpen in je vagina en duw deze ook nooit te diep. Als je gebruik maakt van hulpmiddelen, zorg ervoor dat deze relatief proper zijn. De vagina is een gevoelige omgeving, je wil geen infectie of bacterie inbrengen die schadelijk mag zijn. Voor de rest: enjoy!

Commentaar is gesloten.