Categorieën
Archief
Minder geld, meer seks?

geld_dollar

De economische crisis blijft toeslaan. Maar de slachtoffers kunnen zich aan één ding optrekken: wie ontevreden is met zijn financiële situatie, heeft meer seks. Geld maakt dus niet (seksueel) gelukkig. Of lijkt dat maar zo?

Leeftijd: 36
Met werklozen die minder stress, en dus meer zin, en meer tijd hebben om te seksen heeft het evenwel niets te maken. Als ook leeftijd in acht wordt genomen, blijkt dat ‘weinig geld’ alléén maar voor meer seks zorgt, tussen de 18de en 36ste verjaardag.

Niet toevallig de fases waarin je studeert (en dus geen geld hebt), pas begint te werken (en dus te weinig geld hebt) of een huis en/of kinderen koopt (en dus chronisch te weinig geld hebt). Dat valt samen met de fase waarin je seksueel het actiefst bent.

Vanaf de 26ste verjaardag neemt de seksfrequentie af bij iedereen, of je nu tevreden bent met je financiële status of niet. Echter, de daling zet zich veel sterker door bij wie ontevreden is, om vanaf de 36ste verjaardag onder het seksniveau van de financieel tevredenen te duiken. Pas na je 76ste, wint de financieel ontevreden groep weer maar het verschil is op dat moment bijzonder klein.

Mannen versus vrouwen
Dat verschilt ook nog eens naar geslacht. Voor vrouwen is financiële zekerheid veel sneller veel belangrijker dan voor mannen. Financieel tevreden vrouwen ‘winnen’ al van de ontevredenen rond de leeftijd van 30 jaar. Mannen houden het nog tien jaar langer vol, voor ook de financiële onzekerheid op hun seksleven begint te wegen.

20 jaar
De trend is niet nieuw: al sinds het eind van de jaren ’80 domineren de financieel ongelukken in de slaapkamer. Dat blijkt uit cijfers van de grootschalige Amerikaanse General Survey. Die heeft 50.000 mensen bevraagd tijdens de voorbije vier decennia.

Te zeggen dat een slechte financiële situatie leidt tot meer seks is dus een béétje kort door de bocht, maar voor een belangrijk deel van je leven geldt het dus wel. En dat deel is groter als je een man bent…

Bron : www.goedgevoel.be

Commentaar is gesloten.