Categorieën
Archief
13 en 14 juni

Zaterdag 13 juni 2009

Het is mooi weer. Een uitgelezen dag om de Badlands te bezoeken. Na ruim 50 miles arriveren bij Wall. Ook dit plaatsje is geheel in western stijl. Bij een food store kopen we broodjes en beleg voor de lunch in Badlands.

Badlands National Park

Op het moment dat we het niet verwachten duiken opeens de rotsformaties op. Het is een imposant gezicht. Over het algemeen is het vrij licht van kleur. Soms lopen er donkerrode verticale strepen doorheen. Op sommige plaatsen zie je de kleuren geel/groen terug. De vegetatie is prachtig: vele soorten gras die in diverse kleuren prachtig afsteken tegen de vele gele bloemen. De natuur kan wel heel mooi zijn.

Op diverse plaatsen stoppen we om van de uitzichten te genieten.

Heel veel prairiedogs zijn aan beide zijden van de weg te vinden. Ze maken een vreemd geluid. Hier en daar spotten we een buffalo, een ree dat wegspringt, kuddes zwarte koeien, mini-eekhoorntjes (deze heten chipmunks) en een bijna tam mini-konijn.

Op een picknickplaats doen we ons tegoed aan de meegenomen etenswaren. Het is erg warm geworden. De zonnecreme wordt opnieuw aangebracht.

In de loop van de middag wordt het minder blauw; in de verte is het vrij donker.

Op de terugweg begint het te regenen. Gelukkig hoeven wij niet in het onweer te rijden. Dat deel laten wij links liggen. Terug in het hotel is een douche zeer welkom. We plakken.

‘s-Avonds is de weg afgesloten. Er is een parade van allerlei auto’s. Het grootste deel is zeer oud, maar er rijden ook enkele moderne wagens mee. Rond de twee honderd verschillende auto’s zien we voorbij rijden.

Hierna gaan we een hapje eten.

Zondag 14 juni 2009

We ontbijten wederom lekker in het zonnetje op het terras. Bij een food market halen we broodjes en vullen het water en de limonade aan.

We verlaten South Dakota en komen terug in Wyoming. We besluiten om via dit deel van de Black Hills in Wyoming te rijden. Het is ontzettend mooi. De heuvels zien er prachtig uit met vele kleuren groen. De zon schijnt door de bladeren. We komen heel veel reeen tegen. Ook een moeder met een jong. Ze springen beide snel weg. De lunch wordt in het park gebruikt. Het geluid van de wind door de bomen is het enige wat je hoort.

bambi

Plotseling zien we weer een moeder met een heel klein jong. Snel wordt gestopt om te kijken, maar de twee verdwijnen achter eeen heuvel. We gaan kijken of we ze nog kunnen spotten. Tot onze verrassing zijn ze niet verdwenen maar het kleintje zit in het hoge gras. De moeder staat een tiental meters verderop. We kunnen tot op twee meter het kleintje naderen. We zien de angst en besluiten ons terug te trekken.

Even later slaan we de weg in richting Devils Tower.

Om de Tower is een wandelpad aangelegd. Op deze manier kun je de Tower van alle kanten bekijken. Er zijn ook mensen die de Tower beklimmen.

Hierna moeten we nog 200 kilometer rijden naar Buffalo. Een afwisselend landschap met prairies en begroeide heuvels. Onderweg zien we herten en antilopes. Op gegeven moment moet Fer toeteren omdat hij anders een antilope onder de auto krijgt.

Bij het Best Western hotel gaan Fer, Wim en Lily even zwemmen; Simone niet, want de mussen vallen nog niet dood van het dak.

‘s-Avonds rijden we nog even door het dorpje en gaan daarna eten in het restaurant behorende bij het hotel.

Badlands National Park

Picture 1 of 30

Badlands National Park

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>