Categorieën
Archief
15 en 16 juni

Maandag 15 juni 2009

Na het ontbijt in het hotel, gaan we eerst op zoek naar een food market. Het is een Wall-mart. Een supergrote zaak, waar het heel leuk is eens rond te neuzen. De mannen slaan hun slag. Ze voelen zich als een kind in een speelgoedwinkel. Met diverse spulletjes verlaten ze de winkel. Gelukkig werd er ook aan gedacht om wat te drinken en eten mee te nemen. Het weer ziet er goed uit in Buffalo.

Helaas wordt dat anders als we in de bergen komen van Big Horn National Forest. De lucht wordt grijs en de zon maakt plaats voor donkere wolken. Zo nu en dan krijgen we een bui over ons heen. Het verbaast ons dat er op zo veel plaatsen nog veel sneeuw ligt. Gelukkig kunnen we wel regelmatig uit de auto om een en ander te bekijken. Prachtige brede watervallen en bergriviertjes doorkruizen de torenhoge rotspartijen. Het is een schitterend gebied. We komen ook niet tekort aan ‘wildlife’: veel reetjes, bergbokken verschijnen binnen ons gezichtsveld.

In de loop van de middag klaart het gelukkig op. Het is droog en het zonnetje schijnt als we Cody binnenrijden. Een vrij groot stadje, met recht een cowboystadje. Nadat we een douche hebben genomen in Holiday Inn, gaan we Cody verkennen, Het is een heel gezellige plaats waar je heel veel westernspullen kunt kopen. Aangezien we ‘s-avonds naar de rodeo gaan, eten we op tijd.

We krijgen een heerlijk maal voorgeschoteld bij een Mexicaans restaurant.

Om acht uur p.m.begint de rodeoshow. Uiteraard begint het gebeuren met het Amerikaanse volkslied. Het is ontzettend leuk dit een keer mee te maken. Het is fascinerend te zien hoe de mensen de paarden en stieren in bedwang kunnen houden. Vrouwen en kinderen doen niets onder voor de mannen. De mannen doen wel het meest gevaarlijke werk en zijn in de ogen van Lily en Simone wel heel stoer.

Dinsdag 16 juni 2009

Aangezien Lily en Simone gisteren nauwelijks tijd hebben gehad voor zichzelf rond te kijken in Cody, gaan zij na het ontbijt nog even winkelen. Heerlijk in het zonnetje lopen we door het stadje. Met 1 bescheiden tasje voegen wij ons weer bij de mannen. Zij staan al ongeduldig te wachten. Och…

Het is geen lange rit vandaag. Buiten Cody komen we bij de Buffalo Bill Dam. Het is een behoorlijke hoogte als je 107 meter naar beneden kijkt en het donderende geweld van het water beneden ziet.

We komen steeds hoger. Het is aan de temperatuur te merken. Het is niet echt warm. We komen ook in steeds sneeuwrijkere gebieden. Als we Yellow Stone binnenrijden is de bewolking ook behoorlijk toegenomen. Helaas zal het niet droog blijven. Heel veel bomen zien er kaal en troostloos uit. Dat is het gevolg van een invasie van torretjes. Die vreten de hele boel kaal. Dat proces is zeven jaar geleden begonnen. Andere grote stukken bos zijn door bosbrand vernietigd. Hier en daar zie je al weer jonge bomen staan.

Een vreemde lucht dringt onze neus binnen. De eerste geisers bieden zich aan. Uit de grond komt stoom. Een vreemd gezicht. Prachtige meertjes en het grote meer komen aan ons voorbij. Pelikanen zwemmen in het water. Verrassing: we zien een wolf op een afstand van een meter of vijftig. Zo die is binnen. Een soort hert – mule deer – schiet de straat over. Later zien we nog twee van deze dieren liggen. Tot op korte afstand kunnen we deze benaderen. Alsof het niet genoeg is zien we er even later nog drie aan de waterkant. Ondertussen zien we overal buffalo’s. We hebben er zoveel gezien dat het al bijna gewoon wordt. Tot we moederbuffalo’s zien met jongen. Op internet hebben we verhalen gelezen van mensen die door Yellostone Park zijn gereden zonder ook maar één dier te zien. Wij hebben alleen de rit door het park gemaakt om bij ons hotel te komen in West Yellowstone(Montana) en hebben bijna alle dieren al gezien die we op ons lijstje hebben staan. We hopen de komende twee dagen de bruine beer, de grizzly beer en de Eland nog voor de camera te krijgen. Het hotel blijkt wederom een mooi Holiday Inn te zijn met grote schone kamers. In het hotel waarschuwen ze ons voor de eland want die blijkt agressiever te zijn dan een beer.

eland-02

Bekijk ook de onderstaande foto’s

buffalo1

Picture 1 of 19

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>