Categorieën
Archief
19 en 20 juni

Vrijdag 19 juni 2009

De koffers worden weer in de auto geladen. Het Grand Teton Park is de volgende bestemming. De adelaar zit weer op zijn nest. In Yellowstone zien we gebruikelijke dieren weer langskomen. Natuurlijk hopen we de moose (eland) nog te spotten en niet te vergeten de grizzle beer. Teton is qua begroeiing anders dan Yellow Stone. Het is minder aangetast door brand en de torren hebben hier minder toegeslagen. Het ziet er liefelijk uit. Veel bloemen, het grote meer en de besneeuwde bergen. Langs de weg zien ook de sneeuw liggen. We lunchen bij het meer aan een picknicktafel. De zon schijnt nog volop.

100_4971

Helaas spotten we weinig andere dieren.

Rond half vier komen we bij het hotel aan. We besluiten Jackson Hole te verkennen, want vanuit de auto zag het er heel gezellig uit. En dat blijkt ook zo te zijn. Het is een drukte van belang. In een cowboybar drinken we een drankje. De mannen hadden al een biertje op, terwijl de dames aan het winkelen waren geslagen. Te veel kan natuurlijk niet, want Wim “must nog drive”. Deze volzin blijft er in, want Fer vindt dit wel heel Amerikaans klinken.

Voor het eten komen we terecht in een steakhouse. In de rij staan, op een bord kijken wat er te eten is, bestellen en betalen bij de een, bij de volgende krijg je de drankjes, daarna een tafel zoeken. De saladebar is goed gevuld. Het eten is niet wat het moet zijn (voorzichtig uitgedrukt) want drie van de vier laten het eten staan.

Zaterdag 20 juni 2009

We zijn mooi op tijd. Dat is nodig, want het wordt de langste dagtrip van deze vakantie. We vertrekken om kwart over negen. Als we een paar mile buiten j\Jackson Hole zijn wordt het stil op de weg. We rijden kilometers zonder ook maar een mens op de weg te zien. Het valt op als er tegenliggers zijn. We mogen stukken 65 mile per uur rijden, dat is voor Amerika een hele snelheid. Tegen elf uur hebben we zin in een bak koffie dus stoppen we in het dorpje Big Piney waar ze een benzinepomp hebben. We drinken er een bak slappe amerikaanse koffie. De benzinepomp blijkt tevens de supermarkt van het dorp te zijn. We worden aangesproken op ons accent. We vertellen dat we uit Nederland komen waarop we direct worden uitgenodigd om bij een gezin langs te gaan dat twee blokken verderop woont. Het zou een Nederlands stel zijn dat al jaren in Big Piney woont. We maken geen gebruik van de uitnodiging omdat we nog een flink stuk moeten rijden.

Onderweg zien we nog wel wat wild lopen maar niet de Moose of de Grizzly.

Tegen een uur of een wort het tijd om wat te eten.We stoppen in Diamond City waar we na wat zoeken iets vinden wat op een restaurant lijkt. Bij gezellig TL-licht eten we de originele gegrilde Amerikaanse Hamburger. Het eten blijkt wonderbaarlijk goed te smaken. Zo zie je maar dat je niet altijd op het uitterlijk af kunt gaan (zie gisteravond).

Tegen vijf uur komen we uiteindelijk aan in Provo bij het Best Western Hotel dat we hebben geboekt. Als we onze koffers naar de kamer hebben gebracht begint het te regenen, zeg maar te hozen!! We zijn blij dat we in het hotel zijn. Morgen een rust dag……

100_4957

Picture 1 of 24

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>