Categorieën
Archief
21 en 22 juni

Zondag 21 juni 2009

Gisteravond wilde de dames graag nog even shoppen. We kwamen uit bij de University Shopping Mall. Wat een groot winkelcentrum is dat zeg. Op de beide uiteinden een groot warenhuis en daartussen enkele honderden kleine winkels. De vrouwen wilde shoppen terwijl de mannen iets hadden van eerst een biertje en daarna lekker eten. De wegen scheiden zich, de vrouwen naar de winkels en de mannen naar het eten. We kwamen uit bij een aparte hoek van het winkelcentrum met alleen maar eettentjes. Op een groot middenplein was een enorm terras gecreëerd waar een plekje werd gezocht. Er werd bij een afhaal WOK wat te eten gehaald. Het smaakte prima maar gezellig was anders. Daarna zijn de mannen opzoek gegaan naar een memory-card voor een Sony fototoestel. Op de Mall was niets te vinden daarom eerst nog even naar de Wal-Mart.

Vandaag zijn we na het ontbijt gaan wandelen in de Provo Canyon. Het was koud, er stond een harde wind die flink haalde in die Cayon. Eerst hadden we de wind in de rug waardoor het niet zo opviel maar toen we terug liepen naar de auto was het erg koud.

100_4983

Smiddags zijn we naar het Provo Lake geweest. We hebben daar een snack gegeten en wat rond gekeken. Toen we het zat waren zijn we teruggegaan naar het hotel. Het weer is inmiddels opgeklaard en de zon schijnt volop. De temperatuur is opgelopen naar ongeveer 26 graden. Aan het zwembad is het dus goed uit te houden. Wim en Lily gaan voor het eten nog even naar de Wal-Mart om wat inkopen te doen.

Maandag 22 juni 2009

Via de inter state I15 zakken we af naar het zuiden. Onderweg slaan wij af bij het dorpje Fillmore. Bij een typisch Amerikaans zaakje drinken we koffie. Binnen hangt het helemaal vol met nummerplaatborden. Een relaxt sfeertje.

Het landschap verandert. De bodem ziet er anders uit. Een hele andere begroeiing.

Bij afrit 95 verlaten we de inter state. Bij een picnic area gaan we lunchen. Wat hebben die Amerikanen het toch allemaal goed voor elkaar. Er staan bankjes, vuilnisbakken die niet volgepropt zijn en altijd schone openbare toiletten met toiletpapier.

Op een grote parkeerplaats treffen we prachtige vrachtwagens aan met glimmende pijpen. Er worden foto’s gemaakt.

Iedere keer komen we een oldtimer tegen. Bij een info area zien we er een stuk of tien staan. Wij gaan kijken. De hele week zullen ongeveer twee honderd oldtimers in dit gebied rondrijden. De eigenaren zijn allemaal apetrots. Dat mag ook zeker want ze zijn stuk voor stuk goed onderhouden.

100_5112

De Red Rocks vallen niet over het hoofd te kijken. Aangezien de lucht strakblauw is steken de rotsen goed af.

Het mooiste van de dag moet nog komen. Bryce Canyon. We besluiten naar het Amphietheatre te gaan, waar de Nevajatrail naar beneden kan worden genomen. We doen goed schoeisel aan, zodat we goed grip houden als we afdalen. Het ziet er prachtig uit als we aan de rand van de canyon staan. Elke stap zijwaarts geeft een ander boeiend beeld. Daar gaan we. Het is fantastisch hoe de natuur hier zijn werk heeft gedaan.We besluiten af te dalen in de canyon. Het is een flinke, steile afdaling. Lily vindt het maar niks en is angstig. We dalen ver af tot onder in de Canyon. Het is prachtig om dit te zien. Via een ander pad klimmen we de Canyon weer uit. Het is een flinke klim die Simone, ondanks haar rugpijn zonder al te veel moeite neemt.

Tegen zessen besluiten we ons hotel op te zoeken. Het ligt net buiten het park, Het is een enorm groot hotel. We krijgen twee kamers achterin het complex dat bestaat uit verschillende gebouwen. Na in de rij te hebben gestaan voor een tafel, eten we in het hotel. Ondanks dat het een groot restaurant is, smaakt het eten prima. Morgen naar Capitol Reef.

100_4979

Picture 1 of 31

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>