Categorieën
Archief
25 en 26 juni

Donderdag 25 juni 2009

Vanwege de voorspelde hitte zijn we vandaag een half uur eerder opgestaan dan normaal. We willen graag bij redelijke temperaturen de Arches bekijken. Het ontbijt kan niet bij het hotel worden genuttigd en daarom gaan we naar de Dennys. Na het ontbijt nog snel wat boodschappen doen en dan naar het park. Het ‘ is er prachtig maar de temperatuur is hoog. De Delicate Arche kan alleen van dichtbij bekeken worden na een wandeltocht van 5 kilometer. Dat is ons net iets te veel. We besluiten om de Upper View van de Delicate Arche te beklimmen voor de view. Dat is een goede keuze want deze trail is precies lang genoeg en net niet te steil. Nadat we in het park onze lunch hebben gebruit gaan we naar een ander park wat niet te ver weg ligt, te weten Canyonlands National Park. Wat een imposante vergezichten krijgen we daar te zien. Het gaat soms wel 80 meter steil naar beneden. Fer gaat nog ergens op een richel staan waarvan later blijkt d at deze ver oversteekt.

We blijven enkele uren in het park en bewonderen de schoonheid van de natuur.

Als we om een uur of zes terug zijn bij het hotel gaan de mannen weer naar hun “stamkroeg” terwijl de vrouwen even naar de supermarkt gaan. Voor het diner wordt gekozen voor een Mexicaans restaurant. Het en is er prima en het bier smaakt er goed. Nadat er een ijsje is gegeten bij een ijssalon gaan we naar onze hotelkamers. Morgen gaan we weer richting Denver met overnachting in Dillon.

Vrijdag 26 juni 2009

We vertrekken voor ons doen vroeg vanuit Moab. We nemen een andere weg richting de snelweg (I70) dan dat we op de heenweg naar Moab hebben genomen. Het blijkt een prachtige route te zijn die ons langs te Colorado rivier voert. We krijgen weer prachtige vergezichten voorgetoverd en zien verschillende keren mensen die aan het raften zijn. De 30 mile tot de snelweg duren in verhouding lang. Op de snelweg gaat het tempo omhoog. We mogen er 75 Mph. We hadden een saaie rit verwacht naar Dillon maar naar mate we vorderen verandert het landschap. We naderen duidelijk het wintersportgebied van de USA. De afrit naar Aspen gaan we voorbij maar vervolgens zien we het plaatsje Vail liggen. Het bestaat duidelijk uit grote, luxe hotels die zijn ingericht op wintersport. De skiliften zijn er volop te zien. De reis verloopt voorspoedig en we komen aan in Dillon. Als we de afrit nemen zien we rechts een zaak van Tommy Hilfinger. Het blijkt een Outlet shopping center te zijn. We besluiten dat eerst naar kleding gekeken zal worden voordat we naar het hotel gaan.

Direct bij het binnenlopen van de Hilfingerzaak zien we dat de prijzen erg laag zijn. Overhemden van Tommy Hilfinger voor $30,- ( omgerekend € 22,50) is geen geld. De hebberigheid slaat toe. Er wordt voor enkele honderden dollars aan kleding gekocht maar we zijn er blij mee. In nederland waren we aanzienlijk duurder uitgeweest.

Op aanraden van een verkoopster gaan we savonds eten bij Rug Rayn, een steakhouse in Dillon. De sfeer is er prima, het bier (zelf gebrouwen) uitstekend maar het eten laat te wensen over. Om een uur of tien gaan we terug naar ons hotel. Morgen naar Denver….

Picture 1 of 23

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>