Categorieën
Archief
27 en 28 juni

Zaterdag 27 juni 2009

Het shopping center blijft trekken. Na het ontbijt begeven we ons opnieuw in het walhalla van de kooplustigen. Uiteindelijk hebben we ook kinderen thuis zitten, die ongetwijfeld iets leuks uit de USA verwachten. De creditcard is gewillig, de afrekening zien we thuis wel. Nou maar hopen dat ze het leuk vinden. Een gegeven paard kijk je niet in….. Juist!!!!

De mannen ruiken Denver, want op het voorstel nog een park onderweg te bezoeken wordt niet gereageerd. De rit is niet ver en om niet een halve dag bij het hotel rond te hangen, wordt de kaart geraadpleegd. Rondom Denver zijn verschillende natuurgebieden. Op goed geluk kiezen we er een uit. Het is een State Park, dus onze veel gebruikte annual pass voor de nationale parken kan niet gebruikt worden. Overigens is een dergelijke pas ideaal tijdens een rondrit. Je kunt met de pas elk nationaal park in. Bij de ingang krijg je goede documentatie over het park aangereikt.

usa2009_008

Met flessen water begeven we ons op pad. Het is een warme dag. Er zijn diverse trails uitgezet, die je langs moerasachtige stukken water leiden. Er zwemmen giga-grote vissen, die enthousiast boven het water uitspringen. De flora varieert van kleurige velden tot diverse grassoorten. Wat minder is het dat er ook muggen zijn. In uitkijkposten kun je de dieren spotten. Een enkele pelikaan zwemt rond. Plotseling ontwaren we een lange (1 meter) slang. Welk soort het is, weten we niet. Het zal wel een soort waterslang zijn, want het beest kronkelt het water in.

Even later schrikken we ons een hoedje. Je loopt ontspannen over een paadje en dan worden we opeens overvallen door een sissend geluid. Een adder steekt zijn kop naar ons uit. Het is een enorm beest, lichtbruin met donkerbruine ringen. Het beest is niet blij dat hij wordt gestoord en is best agressief. Gelukkig worden we niet gebeten.

Je wordt toch een beetje voorzichtiger, want in al het groen kunnen nog meer slangen verborgen zitten. We zetten geen stap buiten het pad.

In de buurt van het vliegveld liggen diverse hotels. Ook het onze. Nadat we een douche hebben genomen, brengen we onze auto terug naar Alamo. Dit bedrijf onderhoudt een busdienst met het vliegveld. Op het vliegveld checken we alvast in voor de terugreis. Met een hotelbusje kunnen we terug naar het hotel. Dat is prettig geregeld. Hoeven we ons morgenochtend niet meer druk te maken over alles en kunnen we op ons gemak ontbijten.

De mannen schuiven aan de bar en de vrouwen maken het zich met een drankje gemakkelijk op het terras. Na het eten wordt nog een kaartje gelegd.

Zondag 28 juni 2009

Het laatste ontbijt in Amerika is niet om over naar huis te schrijven. We hadden ons er wel iets anders van voorgesteld, in aanmerking genomen de prijs van een hotelkamer. Op de deur van de hotelkamer werd een prijs van $599 genoemd.

Het hotelbusje brengt ons naar het vliegveld. Het vliegtuig zal op tijd vertrekken. Dat is mooi,want de tijd tussen de twee vluchten is niet erg lang. In het vliegtuig vertelt de piloot dat de vlucht sneller zal gaan als gepland. Perfect.

De luchthaven van Washington is vreselijk achterhaald. Overvolle smalle paden, niet echt comfortabel. Hierna het laatste stuk naar Nederland, zeven uur en drie kwartier later landen we maandagmorgen om 07.05 uur op Schiphol (het is dan 23.05 uur Amerikaanse tijd). Het slaappilletje heeft niet gewerkt.

Het zal een lange dag worden voordat we ’s-avonds ons bed in kunnen duiken.

De rest van de week hebben we nog vrij om de hele vakantie rustig op ons in te laten werken.

Picture 1 of 13

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>