Categorieën
Archief
7april 2010

We hebben heerlijk geslapen en de nachtrust die we merkbaar te kort zijn gekomen lekker ingehaald. Na een matig ontbijt hebben we de auto opgehaald van de parkeerplaats en vertrokken richting Ronda.

De wegen in Spanje zijn erg goed. We rijden provinciale weg waar je 100 km per uur mag rijden en dat gaat ook goed. Tenminste, als de auto dat haalt. Onze nieuwe Opel Corsa is niet vooruit te branden.

Ronda is een prachtige stad. De grote bezienswaardigheid, La Pueta Nueva, zorgt voor veel toeristen. Dat die er in overvloed zijn is ook te merken aan de prijzen. Vergeleken met Antequera is Ronda toch een stuk duurder. Wel is het nog steeds goedkoper dan Nederland. La Puenta Nueva is overweldigend mooi. Een paar honderd jaar oude brug die is gebouwd over een kloof van meer dan 100 meter diep. Echt mooi. In Ronde bezoeken we ook de oude Arena waar nog steeds stierengevechten worden gehouden. Ook dit is heel mooi. Wat ons opvalt is dat alles in Andalusie heel schoon en goed onderhouden is. Ook de historische panden zijn netjes gerestaureerd en worden goed onderhouden. Dit deel van Spanje geeft ons een heel andere indruk dan de Costa Brava waar we een paar jaar gelden helemaal op afgeknapt zijn.

Aan het eind van de middag vertrekken we richting Sevilla. Opvallend zijn de compleet witte dorpen en steden onderweg. Het is 122 km en over de provinciale weg verwachten we er, ondanks dat we harder kunnen en mogen dan in Nederland, twee uur over te doen. Die inschatting blijkt juist te zijn, We arriveren om een uur of zes op de plaats van bestemming. Het Apartementen Hotel is ruim maar eigenlijk vinden we het maar een raar pand. In tegenstelling tot de hotelkamer in Antequera hebben we nu de beschikking over een woonkamer + keuken, een aparte slaapkamer en een ruime badkamer. Om te overnachten prima, maar om in te wonen is een ander verhaal. In dit gebouw leven in dezelfde ruimtes mensen en dan is het maar behelpen.

Er is niet veel in de buurt, dus eten we ‘s-avonds bij het Italiaanse restaurant, wat onderdeel is van het complex. Op bed vallen we later als een blok in slaap.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>