Categorieën
Archief
‘Vanavond niet, ik heb hoofdpijn’: de reden

Zin om te vrijen?

Zin om te vrijen?

Het excuus ‘Vanavond niet schat, ik heb hoofdpijn’ is welbekend. Er wordt bijna altijd verondersteld dat het een uitvlucht is om geen seks te moeten hebben. Maar volgens psycholoog Geoff Rolls is dat niet zo. “Die vrouwen hebben meer dan waarschijnlijk écht hoofdpijn. Mannen zouden beter hun vrouw in de watten leggen op zo’n moment.”

Meer hoofdpijn
Rolls schrijft dat in zijn nieuwste boek over stereotypen. “Vrouwen hebben drie keer zoveel kans op hoofdpijn of migraine dan mannen. Als ze hoofdpijn hebben, is die meestal ook zwaarder en duurt die langer”, argumenteert Rolls. Het verschil tussen de twee seksen wordt wel kleiner na de 40ste verjaardag.

De reden voor de hoofdpijnen is te zoeken bij de vrouwelijke hormonenniveaus, die fluctueren doorheen de maand. Het vaakst hebben vrouwen hoofdpijn als ze hun regels hebben.

Seks helpt
De echte reden achter ‘Vanavond niet, ik heb hoofdpijn’ is dus écht hoofdpijn hebben. Maar het is eigenlijk geen goede reden om seks te weigeren, voegt Rolls er fijntjes aan toe. “Seks en meer bepaald orgasmes hebben een gunstige invloed op bepaalde vormen van hoofdpijn en migraine. Let wel, fake orgasmes werken niet!”. (edp)

Commentaar is gesloten.