Categorieën
Archief
Vastgelopen programma’s stoppen

Vastgelopen programma’s zijn in Windows vaak lastig te stoppen, waardoor je hele PC lijkt te bevriezen. Met SuperF4 gaat dat een stuk makkelijker.

De normale manier om een vastgelopen applicatie te stoppen is via de Taakmanager. je drukt op Crlt+Alt+Delete, selecteert het betreffende programma, en beëindigt het proces. Het is een omslachtige en tijdrovende manier. Vooral omdat je kreunende, steunende, bijna vastlopende pc vaak niet meewerkt. Een andere, veel snellere, manier is via Alt+F4. Dit werkt echter heel vaak niet bij vastlopende programma’s omdat de computer deze op een nette manier wil afsluiten maar geen response meer van het programma krijgt.

SuperF4 is een gratis programma dat een eind aan dit probleem maakt. Het is een “turbo versie” van Alt+F4 die via de toetsencombinatie Ctrl+Alt+F4 opgeroepen kan worden. Vervolgens wordt het proces dan zonder genade de nek omgedraaid waardoor het programma – dat op dat moment in het actieve venster staat – stopt.

Het is ook mogelijk processen via de muis te stoppen. Via Win+F4 kun je de mouse-modus activeren. De cursor verandert dan in een doodshoofd en je kunt nu ieder programma stoppen door simpelweg in het venster te klikken. Via de Esc toets keer je weer terug in de normale (veilige) modus.

SuperF4 is slechts 0,08 MB groot, maar bijzonder krachtig als het om processen stoppen ghaat. En bijzonder handig is dit programma ook voor mensen waarbij de PC regelmatig vastloopt.

Commentaar is gesloten.